Η κ. Βασιλείου διαβεβαίωσε ότι οι εκπαιδευτικοί πάντα είναι έτοιμοι να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκπαίδευση των παιδιών: είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως.
 
«Παρόλα αυτά επιθυμία όλων είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε παιδιά και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν πίσω στις σχολικές τάξεις», είπε.

Ως ΠΟΕΔ, πρόσθεσε, «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όποια απόφαση θα βασιστεί στις απόψεις των ειδικών γιατί σημαντικότερο όλων είναι η υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών».

«Για τον λόγο αυτό θα πρέπει τα αρμόδια Υπουργεία, αξιολογώντας την κατάσταση, να παρέχουν εκείνα τα μέτρα τα οποία θα στηρίξουν ουσιαστικά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων με φυσική παρουσία», σημείωσε.
 
Όπως είπε, η λήψη μέτρων ήταν κάτι που έχουμε επισημάνει -εδώ και αρκετές μέρες- ότι θα έπρεπε να ισχύσει και για τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία που ήδη λειτουργούν με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών.
 
«Το ενδεχόμενο επανανοίγματος των Δημοτικών Σχολείων θα πρέπει να γίνει με τρόπο σωστό και οργανωμένο. Σημαντικό είναι να συνοδεύεται από ξεκάθαρες οδηγίες και πρακτικές που θα βοηθήσουν τις σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και υγείας», κατέληξε.?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ