«Το μήνυμά μας συνεχίζει να είναι ότι ο ιός αυτός έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε πανδημία και ο ΠΟΥ παρέχει βοηθά κάθε χώρα να προετοιμαστεί αναλόγως», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκεμπρεγιέσους, η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ έστειλε εξοπλισμό για έλεγχο σε 57 χώρες και μέσα ατομικής προστασίας σε 85 χώρες.

«Έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερους από 80.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας μέσω των διαδικτυακών μας μαθημάτων, σε πολλές γλώσσες. Έχουμε εκδώσει επιχειρησιακές οδηγίες με συγκεκριμένες δράσεις που σχετίζονται με την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση περιπτώσεων», ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός σκοπεύει να κάνει ακόμα περισσότερα.

Επίσης, ο κ. Γκεμπρεγιέσους τόνισε πως ο ΠΟΥ είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε χώρα για να αναπτύξει το εθνικό της σχέδιο.

«Κάθε χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που μπορεί να εκδηλωθεί στα εδάφη της και πρέπει να προετοιμάζεται για όλα αυτά τα σενάρια ταυτόχρονα. Κανένα κράτος χώρα δεν πρέπει να θεωρεί πως δεν θα εμφανιστεί κρούσμα στα εδάφη του. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα θανατηφόρο λάθος, κυριολεκτικά. Ο ιός αυτός δεν γνωρίζει σύνορα, δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ φυλών ή εθνοτήτων και δεν λαμβάνει υπόψη το ΑΕΠ ή το επίπεδο ανάπτυξης μιας χώρας», κατέληξε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Πηγή: Philenews / sputniknews.gr

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ