Η στερλίνα διαδραματίζει μετά το δημοψήφισμα, πριν από τριάμισι χρόνια, τον ρόλο βαρόμετρου των αγορών για το Brexit και η άνοδός της σήμερα σηματοδοτεί την ανακούφισή τους λόγω της προοπτικής να απομακρυνθούν οι αβεβαιότητες που επιβαρύνουν τη βρετανική οικονομία.

Το αποτέλεσμα αυτό «φέρνει μια κάποια σαφήνεια» και «απομακρύνει τον κίνδυνο ενός κοινοβουλίου χωρίς πλειοψηφία ή ενός άλλου δημοψηφίσματος», εξήγησε ο Όζμπορν. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει πράγματι δεσμευθεί να ενεργήσει ώστε να υιοθετηθεί σύντομα η συμφωνία για το Brexit την οποία διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες και να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

«Μας περιμένουν μερικοι μήνες (ίσως ακόμη και χρόνια) δύσκολων διαπραγματεύσεων» με την έναρξη, μετά το Brexit, της διαπραγμάτευσης της μελλοντικής συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με την ΕΕ, «όμως τουλάχιστον τώρα η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει πως έχει τη βούληση του λαού και του κοινοβουλίου», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κρις Μποσάν, αναλυτής στην IG.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ελπίζει να δει τις επενδύσεις «να επιστρέφουν στη χώρα».

Ο Ντέιβιντ Μάντεν της CMC Market επισημαίνει πως οι Συντηρητικοί με επικεφαλής τον Μπόρις Τζόνσον θεωρούνται «φιλικοί προς τις επιχειρήσεις» σε σχέση με το πρόγραμμα των Εργατικών, που είναι το πιο αριστερό του κόμματος εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ