MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αυτά είναι τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τις πυρκαγιές – Αναβαθμίζεται η Πολιτική Άμυνα

Advertisement

Sponsored by exness

Η Πολιτική Άμυνα αναβαθμίζεται σε Πολιτική Προστασία, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας – Έρχονται αυξημένες ποινές για τους εμπρηστές

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το ζήτημα της πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Advertisement

Παρόντες στη σύσκεψη, ήταν μεταξύ αλλων ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου, ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρόεδρου για θέματα Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Μπούστρας.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη, ο Ανδρέας Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, ανέφερε ότι αποφασίστηκε όπως η Δημοκρατία προχωρήσει στην αγορά επιπλέον πτητικών μέσων για τις ανάγκες του Τμήματος Δασών.

Όπως είπε, στόχος είναι να υπάρχουν διαθέσιμα 8 αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα, ενώ οι προσφορές αναμένεται να προκηρυχθούν τις επόμενες βδομάδες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως η Πολιτική Άμυνα, αναβαθμιστεί σε Πολιτική Προστασία.

Επίσης, αποφασίσθηκε η επαναλειτουργία του Δασικού Κολεγίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, αποφασίστηκε η αναβάθμιση του κέντρου διαχείρισης κρίσεων και του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112».

Τέλος, όπως είπε, οριστικοποίηση νομοθεσιών για αυστηροποίηση ποινών από Απρίλιο 2024, όπου και αρχίζει η νέα αντιπυρική περίοδος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network