Μηνύματα ενότητας και αγωνιστικότητας έστειλαν πολιτικοί αρχηγοί

Κυριακή, 1/10/2023 - 15:34

Μηνύματα ενότητα και αγωνιστικότητας για επανένωση του νησιού έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί του τόμου με αφορμή την 63η επέτειο ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η διεθνής αστάθεια θέτει σε κίνδυνο όσα θεωρούσαμε δεδομένα, είπε η Αννίτα

Η διεθνής αστάθεια που προκαλείται από τους πολέμους, την ενεργειακή και τη κλιματική κρίση και την κρίση αρχών «θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο όλα όσα μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένα, την ειρήνη τη δημοκρατία την ποιότητα ζωής των πολιτών», είπε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

«Σήμερα διατρανώνουμε τη θέληση μας να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τον λόγο και τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε.

Τόνισε ακόμα ότι, η κατοχή και η διαίρεση δεν μπορεί να είναι το μέλλον αυτού του τόπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι  «ο αγώνας για απελευθέρωση και επανένωση συνεχίζεται».

«Μόνο έτσι προστατευτούμε και ενισχύουμε την Κύπρο μας», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας εξέφρασε μεγάλη περηφάνια για τα 63 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «τιμούμε τους ήρωες, τιμούμε την ιστορία μας».

Να συνεχίσουμε τον αγώνα για λύση, συνεπείς στα συμφωνηθέντα, λέει ο ΓΓ ΑΚΕΛ

Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε λύση, η οποία να τερματίζει την τουρκική κατοχή και να επανενώνει τον τόπο και τον λαό, συνεπείς σε όσα έχουμε μέχρι σήμερα συμφωνήσει, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των αγώνων του λαού μας, για αυτό πρέπει να την σεβόμαστε, να την προστατεύουμε και να είμαστε υπερήφανη για αυτή».

«Ανήμερα της επετείου ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας θα πρέπει ξανά όλοι να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια Κυπριακή Δημοκρατία που να είναι αξιόπιστος εταίρος στην Ευρώπη και διεθνώς, για μια Κυπριακή Δημοκρατία που να χαρακτηρίζεται από ισχυρή οικονομία και μια ευημερούσα κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «οι κατακτήσεις μας, οι προσδοκίες μας, το μέλλον μας εξαρτώνται πρώτα από όλα από τη λύση του Κυπριακού».

«Επομένως, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε λύση, η οποία να τερματίζει την τουρκική κατοχή και να επανενώνει τον τόπο και τον λαό, συνεπείς σε όσα έχουμε μέχρι σήμερα συμφωνήσει, συνεπείς στην προσπάθεια να έχουμε μία Κύπρο ελεύθερη, πατρίδα όλων των παιδιών της».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχήθηκε Χρόνια πολλά στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

«Τιμή σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και υπερασπίστηκαν την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την Δημοκρατία σε τούτο τον τόπο», κατέληξε.

Με ενότητα και θάρρος πετυχαίνουμε θαύματα, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Πάνω από όλα η σημερινή μέρα είναι μέρα υπερηφάνειας, μέρα που δείχνει ότι ο κυπριακός ελληνισμός «εάν λειτουργήσει με ενότητα θάρρος και αποφασιστικότητα μπορεί να πετύχει θαύματα», είπε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Λευκωσία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μπορούμε είπε «να πετύχουμε την ανεξαρτησία μας, μπορούμε  να φέρουμε την ευημερία στον λαό μας,  μπορούμε να πετύχουμε την απελευθέρωση της Κύπρου».

«Σήμερα είναι μέρα και τιμής για όσους πολέμησαν αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να χαρίσουν σε όλους εμάς ένα ανεξάρτητο κράτος,  ισότιμο μέλος κράτος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας», σημείωσε.

Καταλήγοντας ανάφερε ότι «είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που πολέμησαν και έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητά της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Προτεραιότητα η ενίσχυση της κρατικής οντότητας της ΚΔ λέει ο Σιζόπουλος

Προτεραιότητα είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Σιζόπουλος, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, είπε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει, «στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την περαιτέρω αναβάθμιση τόσο του αξιόμαχου όσο και της αποτρεπτικής ισχύος της ΕΦ για να μπορέσει να προστατεύσει την πατρίδα μας, σε μια κρίσιμη και επικίνδυνη εποχή, με τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της».

Αναφέροντας ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε και στεριώθηκε με αίμα και θυσίες ηρώων», ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να διαλυθεί», προσθέτοντας ότι «αυτό που είναι σήμερα προτεραιότητα τόσο του λαού όσο και της πολιτικής ηγεσίας είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την κρατική οντότητα» της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΦ, στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, για την εξαιρετική σημερινή εμφάνιση στην παρέλαση με την ευκαιρία της 63ης επετείους της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε.

Μήνυμα ενότητας για συνέχιση αγώνα για δικαίωση από την Αντιπρόεδρο ΔΗΠΑ

Στέλνουμε μήνυμα ενότητας στο λαό μας για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να διαφωτίζουμε και να παλεύουμε για ελευθερία και δικαίωση του νησιού μας, είπε η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Αντιγόνη Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Τιμούμε 63 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το βλέμμα στραμμένο στον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο, πρόσθεσε.

Η ΔΗΠΑ, είπε, καλεί σε εγρήγορση γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, η τουρκική βουλιμία είναι δεδομένη και επομένως χρειάζεται ενότητα στόχων και ενότητα σκοπών και πίστη στον δίκαιο αγώνα μας.

Ασπίδα μας η Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα λέει ο Γεάδη

Η Κυπριακή Δημοκρατία, έστω και πληγωμένη, αποτελεί την ασπίδα μας απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ως εκ τούτου, οφείλουμε να την διαφυλάξουμε και όχι να την καταργήσουμε με διχοτομικούς συμβιβασμούς, δικοινοτικού χαρακτήρα», είπε ο κ. Γεάδη.

Ανέφερε ότι «σήμερα τιμούμε την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας, της 15ης Αυγούστου, που επιτεύχθηκε μετά τον αγώνα των παληκαριών της ΕΟΚΑ».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ χαιρέτισε την παρουσία στην Κύπρο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, όπως είπε, «ότι το Κυπριακό αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Επίσης, ο κ. Γεάδη χαιρέτισε και τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά».

«Δεν παζαρεύουμε τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού, δεν υποχωρούμε από τις αξιώσεις μας», κατέληξε.

Η ηγεσία να διεκδικήσει δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, λένε οι Οικολόγοι

Η σημερινή ηγεσία να διεκδικήσει μια δίκαιη, βιώσιμη και ειρηνική λύση για το κυπριακό πρόβλημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Παναγιώτης Μανώλη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Σήμερα, ο κυπριακός ελληνισμός γιορτάζει τα 63 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Μανώλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η σημερινή ηγεσία θα επωφεληθεί της άρτιας εκπαίδευσης και του σύγχρονου εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς και θα προβάλει τα δίκαια και δικαιώματα του κυπριακού ελληνισμού για να διεκδικήσει μια δίκαιη, βιώσιμη και ειρηνική λύση για το κυπριακό πρόβλημα».

Τέλος, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.