Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

3500 νέα περιστατικά καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο

Offsite Team
- 04.12.2022

3500 νέα περιστατικά καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο

1 στους 3 θα διαγνωστεί με κάποιου είδους καρκίνο- Δηλώσεις Υπεύθυνης Επικοινωνίας Αντικαρκινικού Συνδέσμου στην Offsite

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή Offsite on Air βρέθηκε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Αντικαρκινικού Συνδέσμου κ. Νικολέτα Αθανασιάδου η οποία δήλωσε πως κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 3500 νέα περιστατικά καρκίνου. «Η Κύπρος ακολουθεί την διεθνή τάση στα περιστατικά καρκίνου και υπολογίζεται πως 1 στους 3 ότι θα διαγνωστεί με κάποιου είδους καρκίνο».

«Η αποστολή μας ως Αντικαρκινικός Σύνδεσμος είναι να είμαστε δίπλα στον ασθενή καθ'όλη τη διάρκεια της διαδρομής του με τη νόσο», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται ότι το 2018η Κύπρος είχε την μικρότερη θνησιμότητα από καρκίνους σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δρ Ιωαννίδης: Τα νέα όπλα για καταπολέμηση του καρκίνου

Η σημασία της ανακουφιστικής φροντίδας

Η κ. Αθανασιάδου, δήλωσε ότι «η ουσία της ανακουφιστικής φροντίδας είναι να λειτουργήσει ευεργετικά, παράλληλα με την θεραπεία του ασθενή. Η ανακουφιστική φροντίδα δεν θεραπεύει την ασθένεια, αλλά θεραπεύει τον ασθενή. Είναι αυτή που θα δώσει ποιότητα ζωής καθόλη τη διάρκεια της πορείας του ασθενή με τη νόσο και που θα στηρίξει τον ασθενή σωματικά και ψυχικά μέσω της παρέμβασης ψυχολόγων». 

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Αντικαρκινικού Συνδέσμου κ. Νικολέτα Αθανασιάδου

Home