Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κόμματα: Αρχίζει το παζάρι για 20 Δημάρχους και 93 Αντιδημάρχους

Στέλιος Στυλιανού
- 29.05.2023

Κόμματα: Αρχίζει το παζάρι για 20 Δημάρχους και 93 Αντιδημάρχους

Στο κάδρων συνεργασιών και οι Προέδροι Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης

Έτοιμα να ριχθούν στην μάχη των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται τα πλείστα των κομμάτων τα οποία ουσιαστικά αναμένουν το τελικό ξεκαθάρισμα στην Βουλή με τα τροποποιητικά νομοσχέδια της μεταρρύθμισης για να δουν οριστικά για ποιες θέσεις θα γίνουν εκλογές.

Σημειώνεται ότι βάσει και των τροποποιητικών νομοσχεδίων τόσο η εκλογή Αντιδημάρχων (εκτός από τον Στρόβολο και την Πάφο) όσο και η εκλογή των Προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών θα γίνεται από τον λάο. 

Το οριστικό ξεκαθάρισμα ωστόσο αναμένεται με την ψήφιση των Νομοσχεδίων από την Βουλή καθώς κόμματα σκέφτονται να καταθέσουν τροπολογία για την εκλογή των Αντιδημάρχων από τα Δημοτικά Συμβούλια αλλα και για την εκλογή των Προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών ή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ή ακόμα και Πρόεδρος του Οργανισμού να είναι ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της κάθε επαρχίας. 

Οι Δημαρχίες των 20 νέων Δήμων όσο και οι 93 συνολικά αντιδημαρχίες θα μπουν στις διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων σε μια προσπάθεια που θα καταβληθεί για συνεργασίες. Μάλιστα όπως και σε προηγούμενες Δημοτικές αναμένεται να δούμε διαφορετικές συνεργασίες σε κάθε Δήμο μεταξύ κομμάτων καθώς σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα θέλω των τοπικών κοινωνιών. 

Όπως ανέφεραν στην Offsite News κομματικές πηγές στο «παζάρι» θα μπει ουσιαστικά η στήριξη κομμάτων σε κάποιο υποψήφιο ενός κόμματος για την Δημαρχία και παράλληλα να υπάρξει συμφωνία τα άλλα κόμματα να πάρουν κάποια θέση Αντιδημάρχου σε δημοτικά διαμερίσματα που είναι πιο δυνατά.

Σημειώνεται πάντως ότι η Προεδρία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης δεν αφήνει αδιάφορα στελέχη της πρώτης γραμμής κομμάτων και στην περίπτωση που οριστικά η εκλογή θα γίνεται από τον λαό θα υπάρξουν και για τις θέσεις αυτές ζυμώσεις ανάμεσα στα κόμματα. 

Τέλος να αναφέρουμε ότι δεν αποκλείεται όπως και στο παρελθόν στελέχη τα οποία δεν θα στηριχθούν να κατέλθουν ως ανεξάρτητοι και παράλληλα αντίπαλοι με τις επιλογές των κομμάτων τους στις εκλογές. 

Στέλιος Στυλιανού 

Home