Πισωγύρισμα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Χάνεται το ορόσημο του 2021

Δευτέρα, 6/12/2021 - 12:15
Μικρογραφία

Πισωγύρισμα σημειώθηκε στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής όπου συζητήθηκε σήμερα η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εν τέλει η Επιτροπή δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο της πριν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το στόχο που είχε τεθεί.

ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι δεν ήταν έτοιμοι τελικά να καταθέσουν τις τροπολογίες τους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να οριστεί ως επόμενη συνεδρίαση η 13η Ιανουαρίου 2022. Ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο πότε θα οδηγηθούν τα νομοσχέδια για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά απο 11 πολύωρες συνεδριάσεις της Επιτροπής, έκτακτες και προγραμματισμένες αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση και να δοθεί χρόνος στα κόμματα να καταθέσουν τις τελικές τους τροπολογίες. Επόμενη έκτακτη συνεδρίαση για καταβολή τελικών τροπολογιων στις 20 Δεκεμβρίου. 

Οι κυριότερες διαφωνίες αφορούν το ζήτημα των δημοψηφισμάτων και τον τελικό αριθμό των Δήμων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα δημοσιεύματα περί δημιουργίας πέντε δήμων, δεν ευσταθούν. Ο κ. Δαμιανού απεύθυνε έκκληση σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επισημαίνοντας πως η μεταρρύθμιση θα