Πανηγυρισμοί και απογοήτευση στα κατεχόμενα: Τι λένε Τ/κ για την εκλογή Ερντογάν

Κυριακή, 28/5/2023 - 20:53

Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στα κατεχόμενα μετά την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία, πρόκειται για Τούρκους οι οποίοι τάχθηκε υπέρ του, την ώρα που οι Τουρκοκύπριοι ήθελαν αλλαγή και εκλογή του Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου.

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha και την Χατισιέ Κέρλο μίλησαν δύο Τουρκοκύπριοι, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα εκλεγόταν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου.

«Εύχομαι να έρθει ένα νέο όραμα, μια νέα προοπτική. Πρέπει να αλλάζουν τα άτομα. Είμαι υποστηρίκτρια ενός κοσμικού κράτους και μιας σωστής πολιτικής. Ελπίζω να νικήσει το CHP το κόμμα του Ατατούρκ. Εμείς ως τ/κ λαός είμαστε με το Ατατούρκ είμαστε μια σύγχρονη κοινότητα. Ευχόμαστε να νικήσει ο Κιλιτσντάρογλου. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά ξέρω ότι ως πολιτική μας επηρεάζει.»

Μια νεαρή Τουρκοκύπρια δηλώνει την απογοήτευσή της από το αποτέλεσμα.

«Έχουν ανοίξει στο 55% οι κάλπες από ό,τι είδα και στις περιοχές όπως Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άγκυρα, που είναι πιο αναπτυγμένες, βλέπω ότι έχει νικήσει ο Ερντογάν και αλήθεια αυτό με στεναχωρεί γιατί ο Τουρκικός λαός είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Όσον αφορά εμάς ως τουρκοκυπριακός λαός, επειδή η οικονομία στην Τουρκία έχει κλονιστεί, μας επηρεάζει και εμάς. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι ο τουρκικός λαός δεν το βλέπει αυτό.»

Αυτή την ώρα καταγράφονται πανηγυρισμοί στα κατεχόμενα όπως φαίνεται και στις πιο κάτω εικόνες.

Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, έχει συγχαρεί τον Ερντογάν για τη νίκη του.

«Αγαπητέ Πρόεδρε της Τουρκίας, Σας συγχαίρω ειλικρινά για τη νίκη σας στις Προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν με ένα σπουδαίο παράδειγμα δημοκρατίας και μεγάλη συμμετοχή του τουρκικού λαού. Εύχομαι καλή τύχη στο έθνος μας»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KIBRIS Gazetesi (@kibris.gazetesi)