Δεκάδες σιντριβάνια έκλεισαν σε μεσαιωνική γαλλική πόλη εξαιτίας της ξηρασίας

Πέμπτη, 18/8/2022 - 14:10
Μικρογραφία

Το Pernes-les-Fontaines, μια μεσαιωνική πόλη στη νότια Γαλλία που φημίζεται για τα 41 σιντριβάνια της και είναι προορισμός που επιλέγουν χιλιάδες τουρίστες, έχει απενεργοποιήσει τα διάσημα σιντριβάνια της.

 Η μεσαιωνική πόλη, γνωστή και ως το «μαργαριτάρι της Comtat» για το ένδοξο παρελθόν της ως πρωτεύουσα του πρώην ποντιφικού κράτους Comtat Venaissin, πληρώνει το τίμημα της ξηρασίας με τα σιντριβάνια της να στεγνώνουν.

 «Οι περιορισμοί νερού ξεκίνησαν τον Απρίλιο, αλλά μέχρι τώρα επιτρεπόταν να έχουμε νερό, με μειωμένη παροχή, σε κάποιο σιντριβάνι. Από τα τέλη Ιουλίου έγινε ολική απενεργοποίηση και η νομαρχία μας έθεσε σε κατάσταση κρίσης λόγω της ανομβρίας. Η παράδοση λέει ότι το να πίνεις νερό από τα σιντριβάνια μας σε κάνει να ερωτεύεσαι, αλλά φέτος μάλλον όχι…», είπε στο AFP ο Guillhem Millet, επικεφαλής του τουριστικού γραφείου της πόλης στην περιοχή Provence-Alpes-Cote d'Azur.

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις αυτά τα άδεια σιντριβάνια, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε τους περιορισμούς», σχολίασε η τουρίστρια Christine Mercel.

Κάποια από τα σιντριβάνια της πόλης χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα. Τα δύο τρίτα των περιοχών στην ηπειρωτική Γαλλία έχουν κηρυχθεί σε κατάστασης κρίσης λόγω της ξηρασίας.

Πηγή
ΚΥΠΕ