Με τίτλο «Ελλάδα και Αίγυπτος υπογράφουν συμφωνία για θαλάσσιες ζώνες περιφρονώντας την Τουρκία» αναπαράγει την είδηση το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως επισημαίνει, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω κριτικής για την αυξανόμενη τουρκική στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τονίζει, δε, πως η Τουρκία προσπαθεί να εκδώσει νέες άδειες για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, «μια κίνηση που επικρίνεται έντονα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» και κάνει αναφορά στον εμφύλιο πόλεμος της Λιβύης.

Τέλος, επισημαίνει πως η συμφωνία επετεύχθη σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία «οι εντάσεις μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας κλιμακώθηκαν πρόσφατα αφού η Τουρκία δήλωσε ότι θα στείλει ένα σεισμικό ερευνητικό σκάφος σε μια περιοχή κοντά στο ελληνικό νησί Καστελόριζο. Αργότερα, ωστόσο η Άγκυρα δήλωσε ότι θα αναβάλει την έρευνα προκειμένου να ξεκινήσουν διπλωματικές επαφές».

Πηγή: philenews/in.gr

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
αύριο Τετ 23 Σεπ 20: Ιρις, Ιριδα, Ξανθίππη, Ξανθή, Ξανθούλα (www.xanthippi.gr), Ξάνθιππος, Πολυξένη, Ξένη, Ξένια, Ραΐς, Ραΐδα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ