Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισήμανε πως στη συνάντηση έγινε μια ανάλυση για την πορεία υλοποίηση τόσο της Α' όσο και τη Β' φάσης του ΓεΣΥ, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι με σκληρή δουλειά του ΟΑΥ ξεκίνησε η Β΄φάση του ΓεΣΥ, υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά ήταν αναμενόμενα, ωστόσο δεν επηρεάζουν τους δικαιούχους αλλά έχουν να κάνουν με τους παρόχους.

Κληθείς να σχολιάσει πως θα ελεγχθούν οι καταχρήσεις, επισήμανε πως οι καταχρήσεις θα υπάρχουν πάντα και θα γίνονται προσπάθειες για αντιμετώπιση του φαινομένου από τον ΟΑΥ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου είπε ότι ο σκοπός του οργανισμού τα επόμενα χρόνια θα είναι ο περιορισμός των καταχρήσεων, ωστόσο όπως υπογράμμισε το φαινόμενα δεν θα εξαλειφθεί ποτέ.

Επίσης ο κ. Αντωνίου είπε ότι ένας τρόπος να περιοριστούν οι καταχρήσεις είναι ξεχωριστοί προϋπολογισμοί ων διάφορων τομέων των επαγγελματιών υγείας.

Δεν έχουν ξεφύγει από τους προϋπολογισμούς, ωστόσο τους πιέζουν όπως επισήμανε ο κ. Ατωνίου.



?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ