«Είναι αδιανόητο την στιγμή που δεν επιτρέπεται στους κατοίκους της Τηλλυρίας να μεταβαίνουν στις εργασίες τους, την ίδια στιγμή να επιτρέπεται η προκλητική διέλευση των Τούρκων διαμέσου της κοινότητας για τον ανεφοδιασμό του στρατού στα Κόκκινα και την αντικατάσταση των στρατιωτών οι οποίοι μεταβαίνουν με λεωφορεία», είπε. « Δυστυχώς με βάση τις νέες οδηγίες για την είσοδο στο ψευδοκράτος που εξέδωσε το λεγόμενο «Υπουργείο Υγείας», ζητούν τεστ PCR για τον κορωνοϊό  από τους κατοίκους της περιοχής που μεταβαίνουν στις δουλειές τους για κάθε διέλευση και κάθε 72 ώρες».

Την Δευτέρα, κατάγγειλε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου, οι κάτοικοι της Τηλλυρίας υπέστησαν μια τεράστια ταλαιπωρία στον Αστρομερίτη και μάλιστα όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και οι κάτοικοι που είχαν μεταβεί για ιατρικές εξετάσεις ή και θεραπείες στη Λευκωσία που δεν τους  επετράπη η  είσοδος με αποτέλεσμα να  ξεκινήσουν την επιστροφή μέσω του δασικού δρόμου Κάμπου- Ορκόντα.

Η πρόκληση αυτή αποτέλεσε την σπίθα που άναψε τη φωτιά της αντίδρασης μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Ελάχιστες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της κατάστασης αυτής, δεκάδες εκπρόσωποι τοπικών αρχών από τις κοινότητες του ακριτικού διαμερίσματος και κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο σημείο από όπου οι τούρκοι εισέρχονται στον θύλακα μέσω των ελευθέρων περιοχών στο χωριό Μανσούρα και διατρανώνοντας την οργή τους και την αποφασιστικότητα τους για διεκδίκηση του δικαιώματος τους για απρόσκοπτη διέλευση προς την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο, έκλεισαν τη διέλευση, παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να κατέλαβε εξ απροόπτου το απόγευμα της Δευτέρας και τις κατοχικές αρχές, οι οποίες λίγη ώρα αργότερα διαμήνυσαν αρμοδίως στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η αυτοκινητοπομπή που είχε διέλθει ενωρίτερα μέσω οδοφράγματος του Λιμνίτη προς τα Κόκκινα για σκοπούς ανεφοδιασμού των εκεί στρατευμάτων, θα διανυκτέρευε στο θύλακα, αντί να επιστρέψει το ίδιο βράδυ στα κατεχόμενα.

«Καιρός να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα»

Οι συγκεντρωθέντες ακρίτες της Τηλλυρίας στο roadblock της Μανσούρας τόνιζαν ότι ήρθε ο καιρός να απαντήσει και η πλευρά μας με το ίδιο νόμισμα στις τουρκικές ενέργειες.

«Δείξαμε πολύ υπομονή και κακώς νομίζω», τόνισε ο Χαράλαμπος Πατσαλίδης. «Αυτή τη φορά όμως, οι κάτοικοι επέδειξαν ετοιμότητα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και διαμαρτυρόμαστε για να δώσουμε πλέον το μήνυμα σε άπαντες ότι θα λάβουμε δυναμικά μέτρα. Δεν είναι σωστό να μην επιτρέπεται η διέλευση των λεωφορείων με τους ανθρώπους της Τηλλυρίας που πηγαίνουν για τις δουλειές τους ή για επείγοντα περιστατικά στη Λευκωσία, ενώ οι τούρκοι να περνούν όποτε θέλουν από την Τηλλυρία».

Από την πλευρά του ο Ευστάθιος Θεοχάρους, κάτοικος του Κάτω Πύργου, χαρακτήρισε τεράστια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Ο ίδιος, ανέφερε, έδωσε 140 ευρώ με τον γιό του για την διενέργεια του σχετικού τεστ για τον κορωνοϊό και εντούτοις δεν δικαιούνται τώρα να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές μετά και τις νέες οδηγίες των κατοχικών αρχών.

Ο Ανδρέας Καρός πρόεδρος της Επιτροπής για την Διάνοιξη των Οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων τόνισε ότι η αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς ταλαιπωρίας των κατοίκων της περιοχής και προειδοποίησε πως τα μέτρα των ακριτών θα κλιμακωθούν μέχρις ότου να ανοίξει το οδόφραγμα του Πύργου – Λιμνίτη- Αστρομερίτη , όπως ήταν προηγουμένως. 

 

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ