Η δημοπράτηση αυτού του έργου στις 23 Φεβρουαρίου συμπίπτει με την έκθεση που αφιερώνεται στα 500 χρόνια από τον θάνατο του ιδιοφυούς εκπρόσωπου της Ιταλικής Αναγέννησης, που διοργανώνεται στο Λούβρο, σημερινό "καταφύγιο" του διάσημου αυτού πίνακα.

Ο Invader έχει γίνει διάσημος σε όλον τον κόσμο από τις δημιουργίες-παρεμβάσεις του σε 79 πόλεις και 33 χώρες. Η τεχνική του συνίσταται στην επίστρωση κτηρίων με κεραμικά πλακάκια, που συχνά αναπαριστούν εικόνες από βιντεοπαιχνίδια, ή χαρακτήρες από γνωστά βιβλία κόμικ. Ιδιαίτερα δε, η δημιουργία πινάκων με κύβους Ρούμπικ έχει δώσει το όνομά της σε ένα ολάκερο κίνημα, τον "Ρουμπικυβισμό" (Rubikcubisme).

To "Ρούμπικ Μόνα Λίζα" είναι το πρώτο από μία σειρά έργων, τα "Ρούμπικ Αριστουργήματα" (Rubik Master Pieces), στα οποία ο καλλιτέχνης αναπλάθει με την τεχνική αυτή μεγάλα έργα της ιστορίας της τέχνης.

Από το "Πρόγευμα στη Χλόη" του Εντουάρ Μανέ, έως την "Καταγωγή του Κόσμου" του Γκυστάβ Κουρμπέ, ο Invader έχει ήδη αναπαράξει πολλά μεγάλα εικαστικά έργα με τους κύβους Ρούμπικ κι από το 2005 πάμπολλες εκθέσεις έχουν φιλοξενήσει τα ιδιαίτερα τούτα δημιουργήματα.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ