Από φόβο μήπως μολυνθούν μέσα στα τρένα και τα αεροπλάνα, πάρα πολλοί επέλεξαν να παρατείνουν την παραμονή τους στον τόπο καταγωγής τους.

Αναβολή των γάμων

Για να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις και τις γιορτές, οι αρχές κάλεσαν τους αρραβωνιασμένους να καθυστερήσουν τον γάμο τους, καταφέροντας έτσι ένα σκληρό πλήγμα στον σημαντικό οικονομικό τομέα της βιομηχανίας του γάμου (νυφικά, φωτογραφίες, γαμήλιες δεξιώσεις...).

Η Ζου Χε, 25 ετών, είχε σχεδιάσει να πάρει το πιστοποιητικό γάμου της (το αντίστοιχο μιας τελετής πολιτικού γάμου στην Κίνα) ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μαζί με τον μέλλοντα σύζυγό της και τους γονείς της. Όμως οι αρραβωνιασμένοι προτίμησαν να αναβάλουν το γεγονός, καθώς οι γονείς της μέλλουσας νεόνυμφης αρνούνται να βγουν από το σπίτι τους, παρόλο που ζουν όπως και η κόρη τους στην Καντόνα (νότια Κίνα).

«Δεν οδηγούν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος και δεν εμπιστεύομαι τα μέσα συγκοινωνίας», εξηγεί η Ζου Χε, μιλώντας για τον κίνδυνο μόλυνσης. Άλλοι περνούν μακροχρόνιους χωρισμούς, όπως η Σο Γουάν, 28 ετών, ο αγαπημένος της οποίας θα παραμείνει επ' αόριστον στην Ταϊβάν ενώ εργάζεται στο Πεκίνο.

«Δεν θέλω να επιστρέψει. Κι αν μολυνθεί στο αεροπλάνο;», λέει. Όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού: η Τάιρα Λι λέει πως επιτέλους απολαμβάνει τον χρόνο που περνάει με τον αγαπημένο της στο σπίτι. Υπό κανονικές συνθήκες, τις καθημερινές το νεαρό ζευγάρι δεν συναντιέται πριν από τις 10 το βράδυ...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ