Σύμφωνα με την Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ), το προτεινόμενο έργο που τοποθετείται στο Δήμο Γερμασόγειας, περιλαμβάνει δύο μέρη. Πρώτο, τη μεικτή ανάπτυξη με εμπορικές και γραφειακές χρήσεις και δεύτερο μοντέρνο και πολυτελές οικιστικό πύργο.
 
Για την κατασκευή του «Mandarin Park», θα πρέπει να κατεδαφιστεί μέρος των υφιστάμενων κτιρίων, και συγκεκριμένα του εγκαταλελειμμένου Maroza Hotel apts.  Κύριος του έργου είναι η Εταιρία «Mandarin Park Mediterranean LTD» και το κόστος υπολογίζεται να ανέλθει στα €16.385.000.
 
 
Όσον αφορά τον πύργο 16 ορόφων, θα έχει ύψος 71,7 μέτρα και θα αποτελεί οικιστική ανάπτυξη 36 διαμερισμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανολογικού ορόφου, δύο ορόφων που θα αποτελούνται από γυμναστήριο, σπα και πισίνα, προς ιδιωτική χρήση από τους ενοίκους του κτιρίου, και κήπο οροφής.
 
Τα διαμερίσματα θα είναι τύπου στούντιο, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου. Στην έκθεση σημειώνεται ότι στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη υπολογίζεται να διαμένουν 67 άτομα. Στα σχέδια συμπεριλαμβάνονται και συνολικά 98 χώροι στάθμευσης στο υπόγειο εκ των οποίων οι 6 (έξι) θα διαμορφωθούν για ΑμΕΑ ενώ θα εγκατασταθεί στάθμευση για ποδήλατα με σκοπό την προώθηση του μέσου.
 
Η προτεινόμενη ανάπτυξη εμπίπτει στο Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού και χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γερμασόγειας. Το τεμάχιο προς ανάπτυξη εφάπτεται με την Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Ι, όπως και με την Οδό Αμπελακίων. Σε αρκετά κοντινή απόσταση βρίσκονται τρεις άλλοι πύργοι – το I-100, το Marr Tower και το Icon.
 
Η έναρξη των κατεδαφιστικών και κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει σε 1,5 με 2 χρόνια, και η κατασκευαστική περίοδος για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου έργου αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια.
 
?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ