Όλες οι εξελίξεις εντός Κύπρου (κινήσεις του κατοχικού καθεστώτος σε Αμμόχωστο και νεκρή ζώνη) και πέριξ του νησιού (τουρκικά γεωτρύπανα και έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ), θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Από την άλλη, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων θα θέσει τη δική του ατζέντα ενώπιον της Τζέιν Χολ Λουτ. Κάτι που σημαίνει ότι η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών θα έχει να καταγράψει πάρα πολλά σ’ αυτό της το ταξίδι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά θα τεθούν ενώπιον της Τζέιν Χολ Λουτ

Διπλωματικοί κύκλοι στη Λευκωσία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, ανεξαρτήτως του τι θα λένε οι όροι αναφοράς (που μπορεί να συνομολογηθούν στο μεταξύ), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην πορεία να βρει μπροστά του τις τουρκικές απαιτήσεις για το φυσικό αέριο. 

Εξέλιξη που θα φέρει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Γιατί ενώ σήμερα δείχνει να αφήνει κατά μέρος τις τουρκικές προκλήσεις προκειμένου να στηριχθεί η νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, σε κατοπινό στάδιο θα έχει απέναντί της την τουρκική προκλητικότητα. Ενδεχομένως σε μια φάση που θα κινδυνεύει να φορτωθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά την πλήρη ευθύνη του αδιεξόδου στο Κυπριακό εάν επιχειρήσει να τερματίσει τη διαπραγμάτευση λόγω τουρκικών προκλήσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνικές επικοινωνίες Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Από την τηλεφωνική επικοινωνία της Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες δεν έχει ακόμα προκύψει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξής της στο νησί. Ούτε και έχει ξεκαθαρίσει το πόσες μέρες θα παραμείνει στη Λευκωσία. 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αναζήτηση ημερομηνίας για τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συνάντηση της 9ης Αυγούστου με τον Μουσταφά Ακιντζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ