Η συγκεκριμένη αναφορά, προκάλεσε την θυελλώδης αντίδραση του γενικού εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και ακολούθησε η ανταλλαγή λεκτικών πυρών μεταξύ των δυο πλευρών. 

«Δεν είναι αυτή κατηγορία να εκτοξεύεται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Ασκήσαμε δικαίωμα έφεσης, έχουμε κάθε δικαίωμα να δικαστούμε από Ανώτατο Δικαστήριο αυτής της χώρας, όπως και οι κατηγορούμενοι άσκησαν το δικαίωμα τους για υποβολή προδικαστικών ενστάσεων». 

Μάλιστα η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τις δυο πλευρές να κάνουν λόγο για αντιφάσεις και παραδοξότητες, επιρρίπτοντας η μια στην άλλη ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Επίσης από πλευράς του ο κ. Κληρίδης δήλωσε αργότερα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην λήψη μέτρων, αφού μελετήσει τα πρακτικά της σημερινής διαδικασίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θεωρεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο χρειάζεται αυτόκλητο δικηγόρο.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας, εμφανίστηκε σήμερα ο ίδιος ενώπιον του Δικαστηρίου, ζητώντας την περαιτέρω αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο Ανώτατο να ορίσει ακρόαση της έφεσης που καταχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προσβάλλοντας την απόφαση του Κακουργιοδικείου να απαλλάξει τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. 
Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, ορίζοντας νέα δικάσιμο για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου. 
Πολυβίου: «Oυδείς μπορεί να με φιμώσει ή να με εκφοβίσει»

Oυδείς μπορεί να με φιμώσει ή να με εκφοβίσει» ήταν το σχόλιο του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με την οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά του κ. Πόλυβίου για σημερινές αναφορές του στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Ο κ. Πολυβίου δήλωσε ότι επιτελεί το καθήκον του, ως δικηγόρος, χωρίς φόβο και χωρίς να επηρεάζεται από κανένα, προσθέτοντας ότι «ενώπιον του δικαστηρίου υπάρχει απόλυτη ελευθερία λόγου και έκφρασης και ουδείς μπορεί να με φιμώσει ή να με εκφοβίσει».

Όσο δε αφορά το σχόλιο του Γενικού Εισαγγελέα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν χρειαζόταν αυτόκλητο δικηγόρο, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «δυστυχώς, τα πρόσφατα γεγονότα έχουν δείξει ότι τόσο το Ανώτατο Δικαστήριο όσο και ο γενικότερος θεσμός της Δικαιοσύνης χρειάζονται υπερασπιστές».

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ