Όπως μας είπε, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην εκεί περιοχή συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, τα οποία καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να καθαρίσει ο χώρος το συντομότερο δυνατόν.
 
Πρώτος στόχος των συνεργείων που πήγαν εκεί μετά την υποχώρηση του νερού, ήταν η διάνοιξη διαδρόμου, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν οι πιστοί στο ιερό σπήλαιο, γεγονός που επιτεύχθηκε και έτσι, ενώ οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται, η πρόσβαση στην εκκλησία είναι εφικτή.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πάτερ Χαράλαμπου, το ύψος του νερού μπροστά από την εκκλησία, στο χώρο όπου γίνεται κάθε Αύγουστο η πανήγυρις, ήταν γύρω στα 70 εκατοστά, θύμιζε λίμνη και το νερό κάλυψε ακόμη και παγκάκια που υπάρχουν εκεί. Με την υποχώρηση των υδάτων, παρέμεινε στο σημείο μεγάλη ποσότητα λάσπης, το ύψος της οποίας ξεπέρασε τα 10 εκατοστά.
 
Μετά την παρέμβαση των συνεργείων καθαρισμού της Επαρχιακής Διοίκησης και τη διάνοιξη διαδρόμου προς την εκκλησία, συνεχίζονται όλες οι εκεί θρησκευτικές δραστηριότητες.
«Για δύο μέρες όμως την περασμένη βδομάδα, ήταν αδύνατο να πλησιάσει κάποιος την εκκλησία, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που συγκεντρώθηκε εκεί», τονίζει ο ιερέας.
 
?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ