Το ΔΗΚΟ θεωρείται δεδομένο ότι θα διατηρήσει τη μία έδρα στην Ευρωβουλή. Το ποιος θα την καταλάβει είναι ένα ερώτημα που δεν θα απαντηθεί μέχρι το άνοιγμα της κάλπης. Το σίγουρο είναι ότι προβλέπεται μια δυνατή μάχη μεταξύ των ανθυποψηφίων.

Στο ΔΗΚΟ ωστόσο κοιτάζουν και το ποσοστό που θα λάβουν και ο λόγος είναι διότι θέλουν να δείξουν ότι το κόμμα συνεχίζει αλώβητο μετά τις διαγραφές που ακολούθησαν των προεδρικών εκλογών, οι οποίες ως συνεπακόλουθο είχαν και τη δημιουργία αργότερα της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως εκ τούτου, ένα ποσοστό όπως αυτό των βουλευτικών εκλογών ή και μεγαλύτερο, θα δώσει απαντήσεις και παράλληλα θα προσδώσει δυναμική ενόψει συνέχειας. Όλα αυτά βέβαια είναι συνυφασμένα και με το πώς θα κινηθεί η Δημοκρατική Παράταξη. Παρά το γεγονός ότι και οι μεν και οι δε ενοχλούνται από τη σύνδεση, είναι γεγονός ότι θα κινηθούν στον ίδιο χώρο και θα αντλήσουν ψήφους από την ίδια δεξαμενή. Τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό. Συνεπώς, για τη Δημοκρατική Παράταξη μπορεί η εκλογή ευρωβουλευτή να μην είναι εύκολος στόχος, ωστόσο η εξασφάλιση ενός ποσοστού 5-6% θα σηματοδοτήσει μια ηχηρή πρώτη παρουσία του κόμματος σε εκλογική μάχη και ταυτόχρονα θα της δίνει το δικαίωμα διεκδίκησης συμμετοχής στο Εθνικό Συμβούλιο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και Μουσιούττας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ

Η μάχη της 6ης έδρας

Είναι φανερό ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη για την έκτη έδρα του Ευρωκοινοβουλίου. Στον ΔΗΣΥ γλυκοκοιτάζουν το ενδεχόμενο εκλογής και τρίτου ευρωβουλευτή, παρόλο που το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, τα μηνύματα κάποιων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο στόχος μπορεί να μην είναι ανέφικτος, κάτω υπό κάποιες προϋποθέσεις. Τα άτομα που τελικά θα συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα είναι ασφαλώς ένας καθοριστικός παράγοντας. Απ’ εκεί και πέρα, η ΕΔΕΚ θα παλέψει σκληρά προκειμένου να διατηρήσει την έδρα που είχε εξασφαλίσει σε συνεργασία με τους Οικολόγους το 2014. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος θέλει να δώσει απαντήσεις και να κλείσει στόματα και σε σχέση με τα ποσοστά του κόμματος. Η «Ελεύθερη Κύπρος», όπως θα λέγεται κατά πάσα πιθανότητα ο ανεξάρτητος συνδυασμός που θα στηρίξουν Οικολόγοι - Συμμαχία και Σενέρ Λεβέντ, χτυπά επί ίσοις όροις την έδρα, αναδεικνύοντας τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του ψηφοδελτίου του κόμματος. Τη μάχη ασφαλώς θα δώσει και το ΕΛΑΜ ποντάροντας στα ψηλά ποσοστά αποχής αλλά και στην ψήφο διαμαρτυρίας.

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ