Η Αλληλεγγύη σημειώνει ότι η Κυβέρνηση χρωστά εξηγήσεις για τη βάση των ΗΠΑ.
«Οι αρμόδιοι επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν ότι λειτουργούν ως συντεταγμένο κράτος, όπως αρέσκεται να λέει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να αντιμετωπίζουν με περισσότερη σοβαρότητα τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα», αναφέρει η Αλληλεγγύη. «Ως εκ τούτου, αναμένουμε πιο πειστικές εξηγήσεις που να στηρίζονται σε δεδομένα που έχουν διερευνηθεί, με βάση τις προσφερόμενες και ισχύουσες διαδικασίες. Διαφορετικά εμείς οι ίδιοι ροκανίζουμε την οποιαδήποτε κρατική οντότητα μας απέμεινε».
 
Οι Οικολόγοι σημειώνουν ότι οι πληροφορίες δημιουργούν εύλογα ερωτήματα που αφορούν στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Κίνημα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, καλεί τους αρμόδιους να απαντήσουν στα ερωτήματα που προκύπτουν και να σταματήσουν να κάνουν την πάπια και καμώνονται ότι δεν είχαν ιδέα. «Ποιος έλεγχος ασκείτο από την Κυπριακή Δημοκρατία, ποια ήταν η αποστολή των ελικοπτέρων στην Κύπρο και την περιοχή και τι είδους ελικόπτερα είχαμε στο νησί αυτό το χρονικό διάστημα; Ήταν επιθετικά, κατασκοπευτικά, ή ανθρωπιστικής δράσης;».  
 
Κανένα σχόλιο
 
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σε σχέση με δημοσίευμα περί μυστικής βάσης ελικοπτέρων στην Κύπρο, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ. Όπως αναφέρεται, το ΚΥΠΕ ζήτησε σχόλιο από την αμερικάνικη πρεσβεία επί του θέματος, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι «η πρεσβεία δεν έχει οποιοδήποτε σχόλιο σε σχέση με το εν λόγω δημοσίευμα».
 
Θα απαντήσει στη Βουλή
 
Η Κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάσει το θέμα, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις πιέσεις που δέχεται από τα κόμματα σε σχέση με δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λειτουργία αμερικανικής βάσης ελικοπτέρων την περίοδο 2013-2018, επιλέγοντας να δώσει τις απαντήσεις της ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών. Μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης για εγγραφή του θέματος στη Βουλή για συζήτηση, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των βουλευτών, όπως προκύπτουν και από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά χθες και ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, αναφέροντας ότι οι απαντήσεις θα δοθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών.

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
αύριο Τετ 01 Μαι 19 : Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Ιερεμίας, Ισιδώρα, Δώρα, Φιλόσοφος, Φιλοσοφία, Φιλοσοφή, Σοφός, Σοφία, Σόφη, Τάμαρα, Ταμάρα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ