ΧΑΡΤΗΣ

1. Το σημείο της γεώτρησης στον στόχο «Καλυψώ» στο τεμάχιο «6» της κυπριακής ΑΟΖ, με ζώνη 500 μέτρων απαγόρευσης πλεύσης και ζώνη ακτίνας 5 ναυτικών μιλίων προστασίας των εργασιών της γεώτρησης, όπως καθορίστηκαν με Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας.

2. Η ζώνη πτήσεων των ελικοπτέρων που εξυπηρετούν το γεωτρύπανο «Saipem 12000» με συχνές πτήσεις μεταξύ αεροδρομίου Λάρνακας και γεωτρύπανου, που διεξάγονται σε ύψος 3.000 ποδών, όπως καθορίστηκε με Notam της Κυπριακής Δημοκρατίας.

3. Η ζώνη πλεύσης καθημερινών συχνών δρομολογίων των πλοίων υποστήριξης της γεώτρησης από το λιμάνι Λεμεσού προς το γεωτρύπανο «Saipem 12000» όπως καθορίστηκε με Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας.

4. Η νέα προκλητική παράνομη Navtex της Τουρκίας που εκδόθηκε χθες και καλύπτει ολόκληρη την δυτική, νότια και νοτιοανατολική θάλασσα της Κύπρου σε έκταση 41.000 τετρ. χλμ σχεδόν εξ ολοκλήρου εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (καθορίζεται με λευκή γραμμή στον χάρτη). Έχει ισχύ από χθες 2 Ιανουαρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την παράνομη Navtex και εκδόθηκε για σκοπούς ρυμούλκησης υποβρυχίου αντικειμένου από το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας. Η παράνομη Navtex επικαλύπτει και περιοχή σημερινών αεροναυτικών ασκήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζώνες της πορείας πλεύσης των πλοίων που υποστηρίζουν την γεώτρηση στον στόχο «Καλυψώ» και μεγάλη περιοχή της ζώνης πτήσεων των ελικοπτέρων που πετούν για τον ίδιο σκοπό.

5. Περιοχή πρόσθετης παράνομης Navtex της Τουρκίας που «δέσμευσε» για χθες 2 Ιανουαρίου περιοχή έκτασης 2.000 τετραγωνικών χλμ νότια της Κύπρου και σε περιοχή που ξεκινά μόλις 40 χιλιόμετρα από τις ακτές του Μαζωτού για «στρατιωτικές ασκήσεις», προφανώς σε απάντηση αεροναυτικών ασκήσεων που διεξάχθηκαν χθες, με συντονισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περιοχή δυτικότερα (με αρ. 10 στον χάρτη).

6. Η περιοχή που δέσμευσε με Navtex η Τουρκία στις 29 Δεκεμβρίου για σεισμογραφικές έρευνες μέχρι και τις 18 Μαρτίου από το «Barbaros». Περιλαμβάνει και τμήμα της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (νότια της λευκής γραμμής).

7. Περιοχή που δεσμεύτηκε με Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Η Navtex όπως και ανάλογες Notam για τις συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή απέναντι από την Συρία, που εμπίπτει στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκδίδονται από την Κύπρο κατόπιν αιτημάτων της Ρωσίας, που και στην πράξη ότι αναγνωρίζουν την περιοχή ευθύνης έρευνας – διάσωσης, το FIR και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία φανερά ενοχλημένη, επανειλημμένα τον τελευταίο χρόνο έχει εκδώσει «αντι-navtex» χαρακτηρίζοντας «παράνομες» τις σχετικές «Navtex» της Κύπρου για λογαριασμό της Ρωσίας.

8. Περιοχή που δεσμεύτηκε από τον περασμένο μήνα από την Κυπριακή Δημοκρατία για επιστημονικές και περιβαλλοντικές θαλάσσιες έρευνες, με σκοπό να καλύψει και την περιοχή της επόμενης γεώτρησης της ΕΝΙ στον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο «3».

9. Ζώνη που δεσμεύτηκε με Notam της Κυπριακής Δημοκρατίας για αεροπορικές ασκήσεις που αφορούν τις επόμενες μέρες. Στην περιοχή αυτή με βάση την μέχρι τώρα πρακτική, οι δεσμεύσεις περιοχών που γίνονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, γίνονται με αίτημα του Ισραήλ για δικές του αεροπορικές ασκήσεις.

10. Περιοχή έκτασης 2.000 τετραγωνικών χλμ που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία με Navtex και με αντίστοιχη Notam για αεροναυτικές ασκήσεις.

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φλώρος, Φλώρης, Φλώρα, Φλωρή, Φλωρίτσα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ