Υποτροφίες για τ/κ φοιτητές στο Κολέγιο της Ευρώπης ανακοίνωσε η Κομισιόν

Υποτροφίες για ευρωπαϊκές σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στο Κολέγιο της Ευρώπης, που έχει τη βάση του στη Μπρυζ του Βελγίου, προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2023 - 2024 το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι υποτροφίες καλύπτουν πλήρη δίδακτρα, διαμονή και σίτιση, μηνιαίο επίδομα, καθώς και τα έξοδα ταξιδίου. Όπως σημειώνεται, οι υποτροφίες αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να φέρει την τουρκοκυπριακή κοινότητα πιο κοντά στην ΕΕ.

Όπως αναφέρεται, το Κολέγιο της Ευρώπης «είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα εγνωσμένου κύρους, το οποίο έχει παράσχει σε γενιές ηγετών από όλο τον κόσμο τις γνώσεις και την εμπειρία για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο μιας ενωμένης, ειρηνικής και ευημερούσας Ευρώπης», και «με την ελπίδα αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να βοηθά τους Τουρκοκυπρίους να ευημερήσουν και συμβάλλει στην προετοιμασία του εδάφους για την επανένωση της Κύπρου».

Οι ενδιαφερόμενοι για την ακαδημαϊκή περίοδο 2023 - 2024 μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2023 στην σχετική ιστοσελίδα του Κολεγίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη διεύθυνση euscholarships-cyprus@goethe.de για περισσότερες πληροφορίες.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφίας από την ΕΕ είναι η εισαγωγή για σπουδές στο Κολέγιο της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων που προσφέρει το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ, οι αιτούντες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για μαθήματα γαλλικής γλώσσας εάν επιθυμούν να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δείχνουν τη Ρωσία πίσω από την επίθεση στο φράγμα
Επί έξι ώρες κατέθεσε ο πρίγκιπας Χάρι στη δίκη για υποκλοπές από τη Mirror
Εμβόλιο για προστασία ενηλίκων άνω των 60 από λοίμωξη αναπνευστικού ενέκρινε η Κομισιόν
Τα νερά παρασύρουν κτίρια στη Χερσώνα-Σε κίνδυνο 85.000 άνθρωποι μετά την ανατίναξη
Πέφτει η στάθμη του νερού στο φράγμα, ενώ βομβαρδίζεται η Χερσώνα
Εντείνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων φατριών στο Σουδάν
Απορρίπτει η Μόσχα τις κατηγορίες για ανατίναξη του φράγματος-Ρίχνει στο Κίεβο την ευθύνη
Νέες κινητοποιήσεις για συνταξιοδοτικό στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρες μετά την έκρηξη σε φράγμα στην Ουκρανία-Απειλούνται 14 οικισμοί με 22.000 κατοίκους
Στο νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος